Ebubekir Yıldız Avrupa yolunda

Selçuklu Belediyespor Kulübü kick boksçusu Ebubekir Yıldız, Ordu'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Turnuvası'nda rakiplerini eleyerek Türkiye şampiyonu oldu

Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcusu Ebubekir Yıldız, Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından 76 ilden yaklaşık 6 bin sporcunun katılımıyla Ordu'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Turnuvası'na damga vurdu. Aldığı altın madalya ile Türkişe şampiyonu olan 17 yaşındaki Ebubekir Yıldız, Mayıs ayında Avrupa Şampiyonluğu için mücadele edecek.

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonada Ebubekir Yıldız, Full Contact 81 Gençler kategorisinde mücadele etti. Zorlu rakiplerini yenen Ebubekir Yıldız, turnuvada birinci oldu. 

Kickboks ile 4 yıl önce tanıştığını ve Selçuklu Belediyespor Kulübü’nün destekleriyle turnuvaya katılma imkanı bulduğunu ifade eden Yıldız, “Rabbim nasip etti ve altın madalyayı kazanarak Türkiye Şampiyonu oldum. Avrupa Şampiyonasına girmeye de hak kazandığım için de çok mutluyum. Mayıs ayında da aynı başarı elde etmek istiyorum ve İstiklal marşımızı Avrupa'ya dinletmek istiyorum” dedi.