Elon Mask, Konya'ya yatırım yapıyor

Elon Mask, Topkapı Sarayı ile birlikte en fazla ziyaretçi alan Mevlana Müzesi'nin bulunması ve Akdeniz ile İç Anadolu'nun geçiş noktasında olması nedeniyle Konya'yı süper şarj istasyonlarını kuracağı 10 il arasına aldı

Elon Musk'un kurucusu olduğu Tesla, resmi internet sitesindeki süper şarj (Supercharge) istasyonlarının konumlarını güncelledi. Konya'ya kurulacak süper şarj istasyonu Seydişehir yoluna 36 km uzaklıktaki Erenkaya Mahallesi'nde yer alacak.

Türkiye'deki 10 kente süper şarj istasyonu konumu ekleyen Tesla, Edirne, İstanbul, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Hendek (Sakarya), İzmir ve Konya'ya istasyon kuracak. 

Türkiye'de kurulması planlanan süper şarj istasyonları, türüne göre 75-100 kW saat gücüyle çalışıp 25 ya da 34 dakika içerisinde ortalama bir araç bataryasının yüzde 80'ini şarj edebilecek.

Akdeniz ile İç Anadolu'nun geçiş noktasında olan Konya, kültür turizmi bakımından Türkiye'nin önemli şehirleri arasında yer alıyor. Mevlana Müzesi, en çok ziyaret edilen müzeler sıralamasında İstanbul'daki Topkapı Sarayı ile birlikte ilk 2 sırayı paylaşıyor. Kent ayrıca yaz turizminin dünyaca ünlü şehri Antalya ile her mevsim milyonları ağırlayan Kapadokya bölgesi arasında geçiş güzergahında bulunuyor. 

Bu özellikleri de dikkate alan Tesla, Konya'da Süper Şarj İstasyonu kurma kararı aldı. Mevki olarak ise Seydişehir yolunda il merkezine 36 km uzaklıkta bulunan Erenkaya Mahallesi seçildi. 

Elektrikli araç sayısı dünya genelinde hızla artıyor. Bu gelişmelere paralel olarak Türkiye de önemli girişimlerde bulunuyor. Türkiye'nin yerli elektrikli otomobili TOGG seri üretim için geri sayımını sürdürüyor.