Enerji maliyetleri düşmezse tarım tehlikede

Altınekin Ziraat Odası Başkanı Kağnıcıoğlu, elektriğe gelen zamlardan sonra çiftçilerin tarımsal sulama maliyetleri nedeniyle tarlasını ekmeme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu kaydetti

Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, çiftçilerin üretim yapabilmesi için tarımsal sulamada enerji maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Bu yıl yağışların iyi olmasına rağmen çiftçinin bahar ve yaz aylarında sulama yapabilmek için enerji kullanmak zorunda olduğunu hatırlatan Kağnıcıoğlu, "Tabiki bu yıl içerisinde yağışlarımız Rabbime şükürler olsun iyi. Fakat baharlık ve çapa bitkilerini sulamak için bahar ve yaz aylarında çiftçilerimiz enerji kullanmak zorunda oldukları için sulu tarımın sürdürülebilirliği için enerji maliyetlerinin düşürelmesi veya desteklenmesi çiftçilerimizin genel talebidir" dedi.

Kağnıcıoğlu, çiftçilerin, tarımsal sulamada kullanılan enerjinin yüzde 50'sini bir kaç yıllığına Maliye Bakanlığı ve hükümet tarafından sübvanse edilmesi veya buna benzer bir destek verilmesini talep ettiğini sözlerine ekledi.