Gelecek Partisi zamlara ses yükseltti    

Gıdadan akaryakıta kadar gelen zamların halkın hayatını kararttığını vurgulayan Gelecek Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Başaran, hükumetin Tasarruf Tedbirleri Genelgesini öncelikle kamuda uygulaması gerektiğini söyledi

Gelecek Partisi Selçuklu ilçe teşkilatı ardı arkası kesilmeyen fiyat artışları ile ilgili basın açıklaması yaptı. İlçe Başkanı Osman Başaran önderliğinde Yazır Mahallesi'nde toplanan Gelecek Partisi Selçuklu Teşkilatı yönetim kurulu üyeleri, fiyat artışlarını protesto etti.

Ekmekten akaryakıta, elektrikten doğalgaza kadar pek çok ürüne gelen zamlar nedeniyle vatandaşın bugüne kadar olmadığı şekilde zor günler yaşadığına dikkat çeken Başaran, “Herkesçe malum olduğu üzere, ekonomik olarak çok sıkıntılı günler geçiriyoruz. 2022 yılına umutla girmeyi beklerken, gelen fahiş zamlar maalesef hepimizin hayatını karartmış, gözlerimizdeki ışığı söndürmüştür. Başta ekmek olmak üzere temel gıda ürünleri, elektrik, doğalgaz, akaryakıt vb tüm ürünlere gelen zamlar ziyadesiyle belimizi bükmüştür. Hal böyle iken iktidar yetkililerinin gerçeği görmemesi ve trajikomik açıklamalar yapması sıkıntılarımızın üzerine tuz biber ekmektedir” dedi.

“Sayın Cumhurbaşkanımız katıldığı bir televizyon programında halkımızın halinden memnun olduğunu, 2002 yılında hane başı aylık elektrik ve doğalgaz giderinin net asgari ücretin yüzde 47’sine tekamül ederken, bugün yüzde 12,9 seviyesine düştüğünü iddia etmiştir. Bir başka ifade ile bir ailenin aylık elektrik ve doğalgaz harcamaları toplamının 550 TL olduğunu söylemiştir" diyen Başaran, şöyre devam etti:

“Buradan sayın cumhurbaşkanımıza ve ona bilgi aktaranlara sesleniyoruz: Allah aşkına, aylık doğalgaz ve elektrik harcamaları toplamı 550 TL olan aileler kimlerdir? Bize de açıklayın lütfen. Açıklayın ki biz de bu işi nasıl becerdiklerini soralım, öğrenelim ve uygulayalım.

Döviz kurlarında bir miktar gevşeme olması ile birlikte herkese indirim yapma çağrısı yapan iktidar, neden kendisi bindirim yapmaktadır? Bu zamlarla toplanan paraların döviz garantili kamu özel iş birliği projelerine ve dövize çevrilebilir mevduat hesabı sahiplerine dağıtılacak olması kanımıza dokunmaktadır. Buradan iktidar yetkililerine ve küçük ortaklarına sesleniyoruz: 'Vatandaşlar mağdur durumdadır ve iki yakası bir araya gelememektedir. Biraz halkla iç içe olsanız siz de bu durumdan haberdar olursunuz. Sizi derhal bu zamları geri çekmeye davet ediyoruz. Ekonomik açıdan refaha kavuşmak için bundan 7 ay önce açıkladığınız, ama tıpkı öncekiler gibi zinhar uygulamadığınız Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ni uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

Daha dün, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tam 92.000.000 liralık araç kiralama ihalesi yaptığı ortaya çıktı. Sarayın aylık giderlerini söylemiyoruz bile. Yerel yönetimlerin harcama kalemlerini takip ediyoruz. Kendisi faizle kredi kullanırken, başka şehirlere peysaj düzenlemesi yapan, başka ilçelere futbol sahası yapan, virüsün pik yaptığı ve vaka sayılarının patladığı bu günlerde, üst üste festivaller yapan yerel yönetimleri, şapkalarını önlerine koyup düşünmeye davet ediyoruz.

Sebebiyet verdiğiniz açıkları kapatmak için zam üstüne zam yapmak yerine kamuda tasarruf yapmanızı bekliyoruz. Muhtaç olduğumuz kaynak önce kamu da tasarruf yaparak sonra da liyakatsiz ekonomi yönetimini değiştirmek suretiyle kolaylıkla sağlanacaktır.”