"Güçlü ekonomi, hukukun tam işlediği bir zeminde yükselecektir"

Deva Partisi Konya İl başkanı Karaca, iktidarın ekonomi ve hukuk alanında hazırladığı reform paketlerinin nitelikli kadroları olmadığı için söylemden ibaret olduğunu. güçlü ekonominin hukuk işletildiğinde yükseleceğini söyledi

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca Deva Partisinin Ekonomi ve Finans Politikaları Eylem Planı ile ilgili açıklama yaptı. Karaca, açıklamasında güçlü ekonominin, hukukun tam işlediği bir zeminde yükseleceğini söyledi.

Dr. Karaca, “Deva Partisi olarak ne yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Sadece yapılması gerekenleri yapacağız. Güçlü ekonomi ancak tam demokratik Türkiye zemininde yükselecektir. Güçlü bir ekonomi ancak ve ancak, özgürlüklerin tesis edildiği, insan haklarının tanındığı, hukukun ve adaletin tam işlediği, ehliyetin, liyakatin ve istişarenin devletin her kademesinde egemen olduğu bir Türkiye zemininde yükselecektir. Ekonomik refah ve bunun topluma yayılması için, hukuk ve ekonominin birbirlerini tamamlamaları gereklidir. Ekonomik sistemin sağlıklı işleyebilmesi, ihtiyaçların karşılanmasına olduğu kadar, etkin bir hukuk sisteminin varlığına da bağlıdır. Bu bağlamda hukukun ekonomideki rolü, piyasanın düzenli işleyip gelişmesini sağlayacak yasal çerçeveyi belirlemektir. Öte yandan, ekonomik yaşamı düzenleyen hukuk kurallarının ekonominin gerçeklerine uygun hazırlanması gerektiği de aşikârdır. Yapılan düzenlemelerin neyi amaçladığının; neye ulaşabileceğinin ve maliyetlerinin ne olacağının belirlenmesi önemlidir. Deva Partisi olarak, ekonominin iyileşmesi için en temel unsurun hukuk ve adalet olduğu bilinci içerisinde hareket ediyoruz" dedi.

İktidarın her fırsatta ekonomi ve hukukta reform paketleri hazırlandığından dem vurmasına rağmen nitelikli kadroları kalmadığı için, hukuk ve adalet reformlarının söylemden ibaret kaldığını savunan Karaca, "Deva kadroları olarak iktidara geldiğimizde ilk işimiz, ekonomiyi rahatlatacak reformların gerçekleştirilmesi olacaktır” diye konuştu.