Konya Şehir Hastanesi'nde sağlıkçılara şiddet

Konya Şehir Hastanesi'nde biri kadın 3 sağlık çalışanı hasta yakınları tarafından darp edildi. Konya İl Sağlık Müdürü Koç ve Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Uzunay olayı kanayarak, sağlıkta şiddetin bir an önce son bulmasını istedi

Konya Şehir Hastanesi Acil Servisi'ne yüksekten düşme nedeniyle gelen bir hastanın yakınları acil servis çalışanlarını darp etti. 

Olay dün akşam saatlerinde Konya Şehir Hastanesi'nde meydana geldi. Yüksekten düşme şikayetiyle hastanenin acil servisine başvuran hastanın yakınları, hastalarıyla ilgilenilmediğini öne sürdü. Çıkan tartışmada ise 3 sağlık çalışanı darp edildi.

Sağlık çalışanlarının durumunun iyi olduğu bildirilirken, saldırganlar gözaltına alındı.

Olayın ardından açıklama yapan Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, hasta yakınlarının hastalarıyla ilgilenilmediği bahanesiyle Acil Travma Odasına girerek sağlık çalışanlarına sözlü ve fiziki saldırıda bulunduğunu kaydetti. Koç, "Tek amacı insan hayatına hizmet etmek olan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddeti her ne sebeple olursa olsun insanlık dışı buluyor ve kınıyorum. Bu tür olaylara hiçbir şekilde tahammül edemeyiz. Adli sürecin başından sonuna kadar takipçisi olacağımızın özellikle bilinmesini istiyor, saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

ŞİDDETE KARŞI ÇÖZÜM ARTIK ERTELENMEMELİ

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Ahmet Uzunay da yaptığı yazılı açıklama ile saldırıyı kınadı.

Sağlık çalışanına uygulanan şiddetin topluma karşı yapılmış utanç verici bir davranış olduğunu vurgulayan Uzunay, "Her gün bir yenisi eklenen şiddet olayları, sağlık çalışanları açısından çekilmez bir hal aldı. Konya Şehir Hastanesinde de dün akşam saatlerinde bir grup tarafından acil servis çalışanları darbedilmiş, bir sağlık çalışanının eli kırılmıştır. Bir sağlık çalışanının dudağı patlamış ve bir kadın sağlık çalışanı da kulağına darbe almıştır. Maalesef şiddet olaylarına verilen cezalar caydırıcı olamıyor. Kim tarafından, ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili hain saldırılar, hem sağlık çalışanlarına hem de toplum sağlığına yapılmış bilinçsiz, ahmakça, kabul edilemez ve affedilemez bir suç unsurudur. Sağlık çalışanları olarak sesimizin duyulmasını, mesajlarımızın alınmasını, şiddete çözümün artık ertelenmemesini ve mesleğimizin daha fazla örselenmemesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.