Konyalı çiftçilerden Türkşeker'e ziyaret

Konya ve Karaman'da pancar ekimi yapan çiftçiler, Türkşeker'i ziyaret ederek, pancar çiftçisinin sorunlarını yetkililere iletti ve çözüm önerilerini sundu

Konyalı çiftçi temsilcileri, Türkşerkeri ziyaret ederek taleplerini yetkililere iletti.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Karaman Milletvekilleri Oğuzhan Eser ve Recep Şeker öncülüğünde bir ziyaret gerçekleşen ziyarete, Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Talha Üzer, Karapınar Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Ahmet Nuri Emekli ve Karaman, Emirgazi, Ereğli, Ayrancı, Kazım Karabekir ziraat odalarının başkanları da katıldı.

Ziyarette Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş (TÜRKŞEKER) Genel Müdürü Mücahit Aslan ve Tarımsal Üretim Dairesi Başkanı Sadık Serhat ile Türkşeker genel merkezinde bir toplantı gerçekleşti. Toplantıda pancar ekicilerinin sorunları, üreticilerin önümüzdeki dönem için beklentileri başta olmak üzere sorunlar ve talepler iletildi.

Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, toplantının verimli geçtiğini belirterek, ziyaretlere eşlik eden ve taleplerine destek veren milletvekillerine teşekkür etti. 

Üner, TÜRKŞEKER yetkililerine ilettikleri talepleri ise şu şekilde açıkladı:

"Ayni ve nakdi avansların yüzde 100 artırılması. Küspe haklarımızın tekrar yüzde 20’ye çıkarılması, taban fire oranlarının yüzde 4’e düşürülmesi, nakdi verilen küspe fiyatlarının piyasa şartlarına göre yükseltilmesi, pancar teslimini yüzde 90 tamamlayan üreticilere 4. nakdi avans verilmesi, pancar paralarının ödemesinin, her üreticinin pancar teslim tarihine göre belirlenmesi, Ereğli Şeker Fabrikası'nın kapasitesinin artırılarak, pancar sökümü ve tesliminin geç tarihlere bırakılmaması, maus randevularının grup başkanları ile istişare edilerek verilmesi, özel sektör ve kooperatiflerin açıklamış olduğu fiyatların da göz önüne alınarak çiftçimizin pancar ekimine devam edebileceği bir referans fiyatı açıklanması"

​​​​​​​Mithat KORKUSUZ / KARAPINAR