Sürücüler dikkat! Yollar kapaanıyor

Konya'yı çevre illere bağlayan yollarda etkili olan kar yağışı, bazı yollarda trafiği aksatırken, bazı yollar da çekici türü araçlara kapatıldı

Konya’da gece yarısı başlayan kar yağışı şehri beyaza bürürken, yoğun yağış ve yer yer görülen tipi ulaşımı da olumsuz etkiliyor. Konya'yı çevre illere bağlayan bazı yollar ulaşıma kapatılırken, bazı yollarda ise sürücüler dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

Konya'yı Antalya'ya bağlayan 1825 rakımlı Alacabel'de kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, yol tedbir amaçlı tırların geçişine kapatıldı. Karayolları ekipleri yolda kara kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürerek, yolu trafiğe açık tutmaya çalışıyor.

Konya-Beyşehir yolu ile Akşehir-Afyonkarahisar yolu da her iki yönde çekici türü araçların geçişine kapatıldı. Konya-Ankara kara yolunda ise yoğun kar yağışı nedeniyle zaman zaman trafikte aksamalar yaşanıyor.

Öte yandan Konya-Kulu makası arası ve Cihanbeyli ile Konya-Ereğli makası, Aksaray il sınırı-Ereğli makası arası, Konya-Karaman il sınırı arası, Konya-Antalya il sınırı, Konya-Isparta il sınırı arası, Konya-Afyon il sınırı arasında kar yağışının devam ettiği bildirildi.

Karayolları ekipleri, yoğun kar yağışının bulunduğu bütün yollarda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Emniyet ekipleri, araç sürücülerini zincir bulundurmaları ve trafikte dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.